MasterChef’e damga vuran yemek! Fransız mutfağının klasik lezzetlerinden! Portakallı ördek dediğin böyle olur

Haberin DevamıHaberin Devamı

Mehmet Yalçınkaya, popüler aşçılık yarışması MasterChef’te yaptığı açıklamada “Yıllardır çok istediğim bir konsept bu” ifadelerini kullandı.

Somer Şef ise konsepti “Dünyadan meyveli yemekler” olarak duyurdu. Yarışmacıların yaptıkları yemeklerden biri de portakallı ördek oldu.

Malzemeler: 1 adet bütün ördek (yaklaşık 2–2,5 kg) 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber 1 adet portakal (dilimlenmiş, içini doldurmak için) 2 dal taze biberiye veya kekik Sosu için: 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 2 yemek kaşığı bal veya toz şeker 2 yemek kaşığı sirke (tercihen beyaz şarap sirkesi) 1 su bardağı tavuk veya ördek suyu 1 tatlı kaşığı nişasta (biraz su ile açılmış) Tuz, karabiber.

Ördeğin içini ve dışını güzelce temizleyin, kağıt havlu ile kurulayın. Üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı sürün. İç kısmına portakal dilimleri ve biberiye dallarını yerleştirin. Fırını 180°C’ye ısıtın. Ördeği bir fırın tepsisine yerleştirin. Yaklaşık 2–2,5 saat pişirin. Ara ara kendi yağını kaşıkla üzerine gezdirin. Derisi kızarıp çıtır olunca fırından alın, 10 dakika dinlendirin. Küçük bir tencerede portakal suyu, kabuğu, sirke ve şekeri kaynatın. Biraz yoğunlaşınca tavuk/ördek suyunu ekleyin. Kaynayınca nişastayı ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ördeği dilimleyin. Üzerine portakal sosunu gezdirin. Yanında fırınlanmış sebzeler veya patates püresiyle servis edebilirsiniz.
Haber Kaynak : CNNTURK.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”